כתיבה שיווקית היא כתיבה מחושבת ההופכת גולש מתעניין ללקוח, ולאחר מכן היא הופכת את חבריו ומכריו אף הם ללקוחות. חשבו לרגע, בעידן האינטרנטי המילים הפכו לדרך התקשורת המוכרת והיעילה ביותר, הפכנו לאנשים "כותבים" ופחות אנשים "מדברים", ועדות לכך הן הקבוצות בפייסבוק ובווצאפ. אפילו עם בני המשפחה אנו כבר לא מדברים, אלא פותחים קבוצה משפחתית שהיא זירת העניינים ודרכה ניתן להתעדכן מעת לעת על מפגשים משפחתיים. בקיצור, הכל דרך מסרים.
כתיבה שיווקית לעסקים יכולה להיות בכל מקום אפשרי – באתר האינטרנט של החברה, בדף נחיתה, ניוזלטר, ברושור, כסטטוס לרשתות חברתיות, כתבה עיתונאית ועוד דרכים מגוונות אחרות, כאשר המשותף להם הוא – הנעה לפעולה ומכירה.
כתיבה חכמה או אגרסיבית?
הקו המפריד בין אהבה לשנאה הוא דק, אולם שנוי במחלוקת. כך גם הקו בין כתיבה חכמה לכתיבה אגרסיבית. אז נכון שאנו רוצים למכור ולהפוך כל גולש ללקוח בכל דרך, אבל, סבלנות רבותי, כתיבה היא אמנות ובאמנות אין כללים, אך עדיין עליה להיות מספיק מיוחדת כדי ללכוד את עיניו של הצופה בה ולגרום לו לרכוש את היצירה לביתו. אז כמו באמנות כך באמנות וכך גם בכתיבה, עליה להיות מספיק חכמה כדי לומר לגולש רכש כאן ועכשיו, אבל לא באופן אגרסיבי, אלא באופן טבעי שיאפשר לו להבין שהוא חייב כאן ועכשיו את המוצר/השירות, כי הם הכי מתאימים לו.
אז תכל'ס, מה לכתוב ואיך תצאו חכמים? דברו על היתרונות של המוצר עבור הלקוח, הביאו זוויות מיוחדות שהגולש והמתחרים שלכם לא חשבו עליהם כלל, הביאו לו את הבעיה ופתרונה, מצאו את המילים הנכונות שיגרמו לו לעצור, לחייך ולומר לעצמו, רגע משהו כאן מעניין אותי. בקיצור, היו מעודנים, שנונים ופחות אגרסיביים.
הבידול מתחיל במילים ולא במוצרים/שירותים
רבים חושבים להרשים את הגולשים עם שירותים משלימים שאינם נמצאים אצל מתחרים או לשבור את השוק עם שירותים שונים כגון "זמינות 24/7", "משלוחים חינם", "5% מתנה לקנייה הבאה" ועוד מיני רבים. אז נכון שהדברים הקטנים אכן משכנעים גולשים לרכוש, ויכולים להמיר, אולם "הבמה" שנותנים לשירותים הקטנים לא נעשית בצורה טובה. מה שיוצא בסופו של דבר הוא, שגם המתחרה מציע משלוחים חינם וכבר אתם WIN WIN. מה שכן יכול לעשות את ההבדל הוא צורת ההתנסחות של השירות הנלווה. לדוגמא, "אנחנו יודעים כמה מבאס לשלם דמי משלוח, ולכן אין צורך שתשלמו אותם".דוגמא נוספת, "אז אחרי שהתרשמתם מחוויית הקנייה, אנו רוצים להזמין אתכם שוב, אבל הפעם עם קופון של 5%% הנחה".
אל תנסו להרשים, צניעות לא תזיק
ישנם עסקים הכותבים גבוה גבוה על חברתם ומתמקדים בעצמם וחושבים כי כך הם ירשימו את הגולש. מכירים את צמד המילים עם הוי בצד: "אמינות, שירות ומחויבות". דווקא המילים הללו עושות פעולה הפוכה, הן שייכות יותר לפלאיירים של חשמלאים ואינסטלטורים שהיו ועדיין מחלקים לנו בתיבת הדואר. אז במקום להרשים, תנו לגולש מסרים נעימים ואמינים יותר כמו – "התאמה לצרכים האישיים שלך", "נסייע לך לבחור את הטוב ביותר בשבילך", "צוות החברה זמין עבורך לאורך כל הפרויקט" וכך הלאה. רק דבר חשוב – אל תתפרו ללקוח חליפה, כי זה מאסט.
לסיכום, לכתיבה שיווקית יש כוח עצום, היא צובעת את הטקסט ומביאה לו גוונים שכיף לראות, אך רק אם תחשבו על כל מילה ותקפידו על כתיבה חכמה המתאימה לעידן המודרני. אז די עם סיסמאות, די עם אגרסיביות ויותר עם מסרים נעימים, ממוקדים ללקוח, מסייעים לו לבחור, פותרים לו דילמות ומעניקים לו הרגשה שהוא הגיע למקום הנכון.